HTML

Linkblog

Utolsó kommentek

COPYPASTE?

Copypaste vagy csak szerencsétlen egyezés? Derítsük ki együtt! Az addict blog másolásügyi melléklete.

Friss topikok

2009.06.18. 12:00 reklámbuzi

Bounty kontra Szőke ciklon

 

"Hali, nem tudom volt-e már, a bounty aktuálisan futó, amúgy 2007-es (!) szpotjában a lakatlan sziget borul zöldbe a hajótörött szupercsaj arcközeli product emjoymentje nyomán, amihez igen hasonlóan a tikkadt szöcskenyáj főszöcskéjét a hortobágyon meglepő jégbe zárt Soproni Szőke Ciklon varázsol üde mezőt a magyar pusztába. Mindez aktuálisan még egy blokkba is belefért a minap, így nem volt nehéz a copy-paste gyanúnak, hm..., szárba szökkennie" - nathanp levele.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://copypaste.blog.hu/api/trackback/id/tr141191857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hara Mati 2009.06.18. 13:37:09

Igazából azt szerettem volna érzékeltetni, hogy tényleg nagyon ingoványos terület ez a copypaste. Jó, hogy van kérdőjel a végén. Ha sok időnk lenne, valószínű, hogy szinte minden reklámhoz találnánk hasonlót, vagy éppen nagyon hasonlót. De ugyanezt megtehetnénk zenével, festészettel, vagy akár filmmel is. A hasonló gondolat, vagy kivitelezés, még nem jelent feltétlenül lopást. Persze, azért néha vannak furcsa egyezések. Az emberi agy természete, hogy raktároz, majd néha a kisagyból előhív dolgokat és az adott pillanatban nem tudjuk eldönteni, hogy ezt láttuk már, vagy csak most látjuk először. Emberek vagyunk...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.06.18. 16:54:39

Ebből a kettőből pont össze lehetne rakni:)
Amúgy persze, nincs új a nap alatt.

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.06.18. 18:36:01

@Hara Mati: nekem pedig teljesen más sztorira felfűzött animációnak tűnik, ráadásul olyannak, aminek az árából akár idomított bogarakkal is lehetett volna forgatni ;)
@reklámbuzi: a kettőből tudod, mit kellene összerakni? A Bounty-csajt, és a sört, Hawaii-n ;)

Hara Mati 2009.06.18. 19:18:21

@nathanp: ez igaz és megsem. De pont ezért írtam hozzá végül mégis kommentet.
Elég sok olyan reklámot láttunk már, amiben animált bogarak vannak és olyat is fogyasztottunk már kilóra, amiben a brand megváltoztatta a körülötte létező világot.

Hara Mati 2009.06.18. 19:43:02

Szóval, nem feltétlenül megvédeni szeretném a Sopronis csapatot, mert a Talpra Kanadaival viszonylag jogosan rajzoltak célkeresztet a saját homlokukra, de ez a copypaste nem olyan egyértelmű számomra. Szaga mindennek lehet, csak az a kérdés, hogy mennyire bűzlik. Ezt most nem tudom eldönteni.
Az emberi tényezőt, meg természetemnél fogva sosem zárnám ki.
Hát ennyi.

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2009.06.18. 23:10:09

@Hara Mati: ott (is) a pont. A szerencsétlen egyezés pedig igazából az volt, hogy ha nem is egy blokkban, de egy sávban ment a kettő a kertévén, ezért tűnt fel.

Venom. 2009.06.19. 19:35:37

Nekem feltűnt egy másik hasonló eset is, csak nem tudom, hova küldjem. Akkor jön ide.

Nemrég láttam a a TV2 "Szellemekkel suttogó" promóját (itt: webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=396916), és a "District 9" című amerikai film előzetesét (itt: www.youtube.com/watch?v=WZnpzfcMheA&feature=fvst).

Szembeszökő a hasonlóság.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.06.19. 22:23:58

szerény véleményem szerint az édenkert íze és a soproni reklám között elhanyagolható a copy szag...ami furább, hogy a vers, a reggie zene, az animáció és a Rejtői Szőke Ciklon név együtt nekem már egy kicsit mintha sok lenne...(de ami fura, hogy hatására megkóstoltam a terméket...persze ez csak kíváncsiság, nem lett tőle cool)

Hara Mati 2009.06.22. 10:52:36

@nathanp: hello, bocs, de hazán kivűl voltam.
Teljesen korrekten tálaltad a dolgot és láttam is a pontokat. Valószínű, ha egy sávban látom a két művet és is hasonlóképpen cselekedtem volna. Elnézést, ha feltartottalak a polémiámmal, de néha kicsúszik...
süti beállítások módosítása